02:29, pon, 29. Jul

Po prehodu meje so zaprosili za mednarodno zaščito





Policisti Policijske postaje Gorišnica so imeli opravka s tujci, ki so na nedovoljen način hoteli čez državno mejo.

Včeraj dopoldne so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Romunije in državljana Italija, ki sta z osebnim avtomobilom italijanskih registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika oglobili, sopotnika pa so opozorili.

Danes, ob 2.16, pa so imeli policisti v postopku še državljana Švedske, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so ga oglobili.

Zaprosili so za mednarodno zaščito

Danes, ob 2.47, so policisti na območju Policijske postaje Gorišnica prijeli še štiri tujce, dva državljana Indije, enega državljana Pakistana in enega državljana Bangladeša, ki so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške peš nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Med postopkom so vsi zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih policisti prepeljali v Azilni dom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.