16:21, pet, 5. Jul

Po razrešitvi Đurova mestna uprava dobila začasno vodstvo





Vodenje mestne uprave na Mestni občini Maribor z današnjim dnem kot vršilka dolžnosti za štiri mesece prevzema Lidija Krebl, ki sicer zadnja tri leta vodi sekretariat za splošne zadeve, so sporočili z mariborske občine. Brez direktorja s polnimi pooblastili so od začetka avgusta, ko je župan Saša Arsenovič razrešil Srečka Đurova.

Diplomirana pravnica z opravljenim pravniškim državnim izpitom se je ekipi mestne občine pridružila leta 2016 kot vodja služb za pravne in splošne zadeve ter upravljanje s kadrovskimi viri. Izhaja iz gospodarstva, delovne izkušnje pa je nabirala v odvetniški pisarni ter pozneje kot višja pravosodna svetovalka na mariborske okrožnem sodišču. Leta 2020 je prevzela vodenje sekretariata za splošne zadeve, torej najštevilčnejšega občinskega urada.

Župan vidi priložnost za napredek

“Na podlagi dosedanjega dela pri vodenju sekretariata, znanja, kompetenc in zaupanja, je bila v želji za karierno rast lastnih zaposlenih za nas logična izbira,” je ob imenovanju povedal Arsenovič, ki ob tej spremembi na čelu mestne uprave vidi priložnost za napredek.

Đurov je mandat zaključil konec avgusta, do dokončnega odhoda pa je koristil letni dopust in nadure. Sprva je župan do izvedbe razpisa za novega direktorja začasno imenoval vodjo urada za finance Matejo Cekić, ki je v preteklosti te naloge že opravljala kot vršilka dolžnosti, v času njene odsotnosti pa naj bi jo nadomeščala Krebl.

Zakaj je moral Đurov oditi, uradno še vedno ni povsem jasno, Arsenovič pa je takrat dejal “da se po dveh letih odličnega skupnega dela, v katerih so bili doseženi izjemni rezultati, žal razhajajo glede bodočih prioritet pri delovanju mestne uprave”. Zdaj že nekdanjemu direktorju naj bi pripadla odpravnina v višini štirih mesečnih plač.

Da razrešitev s položaja direktorja zanj ni presenečenje, nam je takrat povedal Đurov, nekoč tudi načelnik mariborske upravne enote, ki je pojasnil, da se njegovi pogledi na ključne prioritete mestne občine in način njenega vodenja precej razlikujejo od županovih.

Neprimerno ravnanje zaposlenih na MO Maribor

Do preloma naj po naših informacijah prišlo predvsem po tistem, ko sta javna uslužbenca podala prijavo nedopustnega ravnanja vodje županovega kabineta Jelke Vrečko in podžupana Sama Petra Medveda zoper določene javne uslužbence.

Ker naj bi Đurov skladno s prijavo suma hujših kršitev, ki naj bi imele tudi znake mobinga, začel zbiranje informacij, naj bi pri vodstvu občine padel v nemilost. Je pa nedavno odpoved že podala tudi Jelka Vrečko.

Sami smo zaprosili za dokumente, prijav nadlegovanje na delovnem mestu, pa so nam dostop na Mestni občini Maribor zavrnili. In zanimivo, pod odločbo, kjer zavračajo dostop to dokumentov, je podpisana ravno novoimenovana Lidija Krebl. 

Đurov je že tretji direktor mestne uprave v času Arsenovičevega županovanja, ki ni dokončal mandata. Prvi je položaj zasedal nekdanji vodja ptujske policijske postaje Boris Železnik, s katerim se je Arsenovič razšel po slabem letu dni decembra 2019, za njim je mestno upravo vodila Nataša Rodošek, ki pa je marca lani s tega položaja odstopila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.