12:19, ned, 28. Jul

Po skupščini Večera vodenje družbe v rokah novih lastnikov





Poslovanje Večera se je izkazalo že šesti mesec zapored pozitivno. Novi lastniki bodo na današnji skupščini odločali o uvedbi enotirnega sistema upravljanja ter imenovali upravni odbor, iz katerega najverjetneje prihaja tudi prihodnji direktor.

V prvih desetih mesecih je ČZP Večer, d. d., ustvarilo 10,115.380 evrov prihodkov in 10,349.180 evrov odhodkov. Družba od uveljavitve sistemskih sprememb, aprila letos, šest zaporednih mesecev posluje pozitivno. Do konca oktobra je bila izguba, ki je nastala zaradi zagona investicijskega cikla v prvem kvartalu leta, že prepolovljena in ob izpolnjevanju poslovnega načrta bi morala družba leto zaključiti z minimalno izgubo. To dokazuje, da so bili sistemski ukrepi – prenovljena organizacija družbe in sistemizacija delovnih mest, sklenitev enotne podjetniške kolektivne pogodbe, stroškovna optimizacija in zmanjšanje števila zunanjih sodelavcev – in novi projekti – Večer v nedeljo, prenova spleta, prenovljene redne in izredne priloge in prenos revijalne dejavnosti v hišo – dobro izbrani in izpeljani.

Večinski paket delnic družbe ČZP Večer, d. d., je 10. julija letos družba Delo, d. d., prodala družbi Dober Večer, d. o. o, ki je v lasti Uroša Hakla in Saše Todorovića. Večer prehaja v roke novih lastnikov bremen in dolgov prost, tudi število redno zaposlenih sodelavcev se je v zadnjih dveh letih na mehek način zmanjšalo za 7,8 odstotka. Zdaj jih je v družbi zaposlenih 155.

Na današnji 27. skupščini Večera bodo novi lastniki prevzeli upravljanje svoje naložbe. Največja sprememba je statutarna, spreminja se sistem upravljanja – namesto dvotirnega bo po novem veljal enotirni sistem upravljanja, kar pomeni, da bo družbo upravljal upravni odbor, zastopal pa jo bo glavni izvršni direktor. Z vpisom skupščinskih sklepov v register prenehata mandata dosedanjemu nadzornemu svetu, člani katerega so Zvonko Murgelj, Peter Grašek in Matija Vojsk in direktorju družbe. Ob tem je dosedanji direktor Večera Jure Struc povedal: ʺV dobrih 26 mesecih, odkar sem prevzel vodenje družbe, smo res veliko naredili. Predvsem sem zadovoljen, da smo obrnili krivuljo poslovnega izida nazaj v pozitiven trend. Danes smo vsi lahko ponosni na svoj osnovni izdelek, časnik Večer, kot tudi na kopico zdravih, lepih in oblikovno izstopajočih revij, prilog in posebnih izdaj. Potencial medijske hiše so prepoznali tudi vlagatelji, ki so odkupili večinski paket delnic družbe Delo. Verjamem, da bodo družbo odgovorno in uspešno razvijali.ʺ

Menjava vodstva pa skrbi zaposlene saj je dosedanji direktor družbe po njihovem mnenju uspel v času svojega vodenja stabilizirati poslovanje družbe in izpeljati zahtevno sistemizacijo delovnih mest. Ob načrtovanem odpuščanju pa zaposlene skrbi tudi pomanjkanje odgovorov s strani novih lastnikov o bodoči strategiji hiše.

logo-vecer

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.