18:17, pet, 19. Apr

Po več kot štirih mesecih se jutri v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov





Po več kot štirih mesecih in po zimskih počitnicah se v ponedeljek v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov z vzhoda države. Medtem so se za šolarje na zahodu države začele enotedenske zimske počitnice.

Vir: Pixabay.com

Odpirajo se tudi delavnice za izvedbo praktičnega pouka srednješolcev

Tudi za vse šolarje z vzhoda države, ki se po več kot štirih mesecih šolanja na daljavo znova vračajo k pouku v šoli, bodo veljali enaki epidemiološki ukrepi kot za učence prvega triletja, ki se že izobražujejo v šoli. Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, v katerih bodo tudi malicali. Kosila morajo šole organizirati tako, da bo med učenci čim manj mešanja.

Vlada je namreč glede na izboljšanje epidemiološke slike v državi sklenila, da se lahko učencem prvega triletja v osnovnih šolah pridružijo še učenci preostalih razredov. V srednje šole pa se lahko vrnejo dijaki zaključnih letnikov srednješolskega izobraževanja ter tisti, ki so vključeni v programe nižjega poklicnega izobraževanja. Šolske prostore in delavnice odpirajo tudi za izvedbo praktičnega pouka srednješolcev.

V matičnem razredu bo še naprej potekalo podaljšano bivanje v osnovnih šolah, ki bo organizirano za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, medtem ko bodo starše četrtošolcev in petošolcev pozvali, naj otroci, če se le da, po pouku odidejo domov.

V razredih učencem ne bo treba uporabljati zaščitnih mask, zunaj razreda pa ves čas

Še vedno velja, da morajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju pred vrnitvijo na delovno mesto opraviti testiranje na okužbo s koronavirusom in ga ponavljati vsakih sedem dni. Ponekod so zaposlene cepili že v soboto, ponekod jih bodo cepili danes in v ponedeljek.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.