22:28, sob, 27. Jul

Po večkratnih poskusih le imenovali glavnega nadzornika v Snagi





Konec januarja je potekala konstitutivna seja nadzornega sveta Snage Maribor. A že takoj se je zataknilo pri imenovanju predsednika. Po več tednih so se člani nadzornega sveta, ki so Damijan Škrinjar, Milan Lukič, Matjaž Andric, Suzana Gomolj ter predstavnika zaposlenih Nenad Duvnjak in Zdravko Zorman, le zedinili in izvolili predsednika – Milana Lukića.

Danes so izglasovali predsednika – Milana Lukića in njegovega namestnika – Nenada Duvnjaka, prisotnih pa je bilo le pet od šestih članov nadzornega sveta.

V začetku januarja so se dogodile menjave v nadzornih svetih javnih podjetij. V nadzornem svetu Snage zdaj sedijo Damijan Škrinjar, ki je znano, da mu Saša Arsenovič zaupa, hkrati pa je Škrinjar dober prijatelj brata mariborskega župana, Milan Lukič je svetnik Gibanja Svobode, v nadzornem svetu pa sta še Matjaž Andric in Suzana Gomolj. Omenjena naj bi bila po naših informacijah prisotna le na prvi seji, na ostalih pa se ni več pojavljala.

Predstavnica vseh manjših občin soustanoviteljic, torej Gomoljeva naj bi razmišljala celo o odstopu iz mesta nadzornega sveta Snage Maribor, ker naj bi se na njo vršili pritiski.

Seja se je sicer odvila tudi prejšnji teden v četrtek, 9. februarja, a takrat so se razšli brez predsednika, na JHMB so nam 10. februarja pojasnili: “Seznanjamo vas, da predsednik in podpredsednik nadzornega sveta včeraj še nista bila izbrana.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.