11:51, pet, 29. Mar

Počitniške aktivnosti na Ptuju





Šolarji s Ptuja in okolice se med zimskimi počitnicami zabavajo, ustvarjajo in športno udejstvujejo. Obiskali smo jih v Pokrajinskem muzeju na gradu, v CIDu in v Športni dvorani Mladika.

grad ptuj, razstava

V Pokrajinskem muzeju so si šolarji (in starši) ogledali razstavo grajskega orožja, sob in spoznavali življenje nekoč. Najbolj so si zapomnili, da so imeli nekdanji graščaki in graščakinje lepo urejene in okrašene prostore, da so zanje delali služabniki, v hecu pa tudi “da so imeli pri postelji eno majhno posodo, ker so lulali v kahlico”. To so nam zaupali po ogledu, med tem ko so na delavnicah ustvarjali svoje gradove iz papirja.

cid ptuj 2

V CIDu Ptuj je bilo še bolj živahno. Otroci so izdelovali zajčke, brke, zobke v obliki majhnih blazinic, ki so jih sami sešili, napolnili in okrasili. Nekateri so risali, izdelovali kolaže, drugi igrali ročni nogomet. Vse pa sta zabavala animatorja Miha in Gašper (brata) Malek (iz Rekreacijsko-ustvarjalnega društva Eleja). Z njima so tako rekoč počeli cirkuške vragolije, kot je denimo žongliranje.

cid ptuj

Športno dvorano Mladika pa so napolnili otroci, ki imajo radi športne igre. Preizkušali so se v nogometu, košarki, “dvoranskem hokeju”, badmintonu, vrteli hula-hop in se igrali “ti loviš!”.

dvorana mladika 2

Jutri je zadnji dan zimskih počitnic, zato še lahko izkoristijo pestre programe na vseh treh lokacijah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.