10:47, sob, 20. Apr

Počivalšek: Konkretno bo branik pred odkloni z ene ali druge strani





Stranka Konkretno bo branik pred odkloni z ene ali druge strani in varuh slovenskega liberalizma, je ob ustanovitvi nove stranke v svojem govoru povedal njen predsednik Zdravko Počivalšek. Ob tem je poudaril, da stranka ponuja prelom s staro politiko, ki gleda samo nazaj.

Ideološka razdvojenost slovenske politike po besedah Počivalška že desetletja duši razvojni potencial Slovenije, namesto iskanja skupnih točk in povezovanja pa se večji del politike vse bolj radikalizira in polarizira.

V izjavi za medije ob koncu kongresa pa je Počivalšek poudaril, da so z današnjim dnem postavili “temelje za novo politično zgodbo, ki bo na naslednjih volitvah igrala konkretno pomembno vlogo”. V stranki namreč ocenjujejo, da je čas za povezovanje, sodelovanje in za pogled naprej. Kot je še poudaril, sam verjame, da je čas za “konkretne politike, konkretne ukrepe in konkretno zgodbo, ki bo Slovenijo v bodoče pripeljala na vrh svetovne verige vrednosti”.

Povezovanje in usmeritev stranke v razvoj

Počivalšek ob ustanovitvi nove stranke zato napoveduje povezovanje in usmeritev stranke v razvoj. “Namesto današnjega razdora Konkretno svoj pogled usmerja v tisto, kar nam je skupno,” obljublja in ob tem dodaja, da bodo v stranki premoščali razlike in združevali ljudi. Ostali pa bodo tudi ključen političen partner gospodarstva.

Udeležence kongresa je v svojem nagovoru pozval, da v vizijo, v katero so verjeli tudi v najtežjih trenutkih, tudi “ko so začele padati sanjske ponudbe in so se nekateri prodali”, verjamejo še naprej.

V politiki ni prijateljev in sovražnikov

Tudi podpredsednik nove stranke Alojz Kovšca je v svojem govoru izpostavil pomen sodelovanja. Poudaril je, da v politiki ni prijateljev in sovražnikov, pač pa le nasprotniki in zavezniki. “Ti zadnji znajo kdaj zamenjati vlogo,” je dejal. Po njegovih besedah v novoustanovljeni stranki iščejo zaveznike in ne sovražnikov, sam pa se zaveda, da jim nič ne bo podarjeno, temveč si bodo morali vse izboriti. “Izborili pa si bomo toliko, kolikor bomo enotni,” je napovedal.

Stranka Konkretno je danes nastala z združitvijo SMC, ki jo je vodil Počivalšek, in GAS, ki jo je vodil Kovšca.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.