11:08, pet, 29. Mar

Podaljšali bodo cesto Proletarskih brigad





Potem ko so v Mestni četri Studenci že več 15 let opozarjali, da bi Maribor moral dobiti obzovnico, saj bi se tako vsaj delno razbremenil precej goat promet skozi osrčje Studencev, je zdaj jasno, da bo župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec z ministrom za infrastrukturo in prostor Petrom Gašperšičem prihodnji torek podpisal sporazum za sofinanciranje projekta.

Vir: Google Street View
Vir: Google Street View

Maribor naj bi končno dobil tako imenovano zahodno obvoznico, podaljšanje ceste Proletarskih brigad pa sovpada s tem projektom. Do sedaj v državnem proračunu tega denarja preprosto naj ne bi bilo, kot kaže, pa se je situacije vendarle obrnila. Po podpisu, ki je napovedan za prihodnji torek, 31. januarja, naj bi pričeli graditi prihodnje leto.

Vir: Google Street View
Vir: Google Street View

Manj prometa po Erjavčevi in Limbuški
Nova cesta naj bi bo potekala od Qlandije, mimo Pekrske gorce in se pri cesti Graške gore navezala na Limbuško cesto. Marta Drozg, predsednica Komisije za komunalne zadeve, promet, urejanje prostora in varstvo okolja pri MČ Studenci poudarja, da je pri tem projektu bistvenega pomena razbremenitev trenutno zelo prometno obremenjene Erjavčeve ulico in Limbuško cesto. “Limbuška je tako ali tako preozka, to občani že ves čas opozarjamo. Poleg tega ne more sredi naselja neka tako tranzitna cesta potekat. Limbuška, Sokolska in Erjavčeva pa sploh ne morejo biti državne ceste, ampak se vsa ta leta borimo, da bi postanejo mestne ceste, ker tečejo skozi bivalna naselja. Zato se borimo za podaljšek. Za ta dva kilometra ceste! Kar pa bi bilo dobro tudi za Radvanje in za Pekre“, je razlaga Drozgova. Upajo, da se tokrat projekt zares uresniči.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.