03:34, sre, 7. Jun

Podaljšanje veljavnosti vozniških dovoljenj le v primeru nezmožnosti usposabljanja

Veljavnost vozniških dovoljenj, teoretičnega dela izpita in izkaznic o vozniških kvalifikacijah bo samodejno podaljšana do 28. februarja 2021 le za tista dovoljenja, ki jih zaradi nezmožnosti usposabljanja trenutno ni mogoče podaljšati, so pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo. Gre za dovoljenja, ki potečejo med 16. novembrom in 17. decembrom.

Kot so ponedeljkovo odločitev vlade danes dodatno pojasnili na ministrstvu, podaljšanje vozniških dovoljenj velja le primerih, ko je to odvisno od usposabljanj, ki jih izvajajo pooblaščene organizacije (na primer program dodatnih usposabljanj voznikov začetnikov), vendar jih trenutno zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo, ne morejo.

Normalno obratovanje upravnih enot

Samodejno podaljšanje tako ne velja denimo v primeru, ko mora državljan pred podaljšanjem dovoljenja opraviti zdravniški pregled, saj je tega trenutno mogoče opraviti. Prav tako normalno obratujejo upravne enote in pooblaščene registracijske organizacije.

Prepovedano opravljanje nekaterih dejavnosti s področja voznikov in vozil

Vlada se je za podoben ukrep odločila že spomladi med prvim valom epidemije covida-19. Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom namreč šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Sloveniji tudi v drugem valu prepoveduje opravljanje nekaterih dejavnosti s področja voznikov in vozil.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav