04:24, ned, 28. Jul

Podelitev Miklošičeve nagrade in priznanja





Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru je letos prvič podelila Miklošičevo nagrado, s katero želi vzpodbuditi kakovost znanstvenoraziskovalnega dela visokošolskih učiteljev in študentov za zaključene 2. bolonjske stopnje izobrazbe.

miklosiceva nagrada

Komisija za podelitev Miklošičeve nagrade in priznanja Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, je na predlog Oddelka za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru sprejela sklep, da prejme Miklošičevo nagrado v letu 2014 doc. dr. Andrej Naterer.

Raziskovanje doc. dr. Andreja Natererja temelji na antropološkem raziskovanju tako imenovanih cestnih otrok v ukrajinskem mestu Makejevka. Doc. dr. Andrej Naterer je ob pomoči sodelavcev, zmontiral odličen dokumentarni film z naslovom »Bomži – Cestni otroci v Makejevki«. Natererjeva dokumentarna filmska stvaritev presega znanstveno nevtralno dokumentarno nizanje informacij in podob življenja otrok z ulice, ki so neločljivo povezani s humanističnim pogledom na svet. Film je požel številne projekcije v Mariboru in v Sloveniji, med drugim je bil predvajan na filmskem festivalu v New Yorku in na znanstveni konferenci »Comparative and International Education society v New Orleansu.«

Podelitev bo v četrtek, 20. novembra 2014, ob 10. uri v amfiteatru Filozofske fakultete.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.