16:22, sre, 24. Jul

Podelitev viktorjev v Mariboru





V dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor bodo danes podelili viktorje, ki veljajo za osrednje priznanje na področju medijev in popularne kulture. Viktorski večer, ki se bo tokrat prvič v zgodovini podeljevanja zgodil v Mariboru, bo režiral Klemen Dvornik, v voditeljski vlogi pa se po petih letih vrača Tadej Toš.

getfoto2 (2)

Vsebinsko se zlati kipci delijo na viktorje popularnosti, ki jih izbere javnost, in strokovne viktorje, ki jih izberejo člani Akademije Viktor. V obeh primerih je šest kategorij, torej bo razglašenih skupno dvanajst zmagovalcev.

Za strokovne viktorje so v kategoriji zabavna in igrana TV-oddaja nominirane Dobro jutro, Dobra ura in Moja Slovenija. Za najboljšega voditelja zabavne TV-oddaje so nominirani Klemen Slakonja, Peter Poles in Mario Galunič, za obetavno medijsko osebnost Anže Zevnik, Ana Žontar Kristanc in Nina Košorok.

Nominiranci za najboljšo informativno TV-oddajo so Odmevi, 24 ur in Dnevnik, za voditelja informativne oddaje pa Slavko Bobovnik, Igor E. Bergant in Rosvita Pesek. Med otroškimi in mladinskimi TV-oddajami se bodo za priznanje potegovali Male sive celice, Ribič Pepe in Firbcologi.

Podeljenih bo tudi šest viktorjev popularnosti, ki jih je tudi letos izbirala širša javnost z različnimi načini glasovanja. V kategoriji TV-osebnost so največ glasov prejeli Klemen Slakonja, Slavko Bobovnik in Vid Valič, v kategoriji TV-oddaja Vid in Pero šov, Odmevi in Moja Slovenija, v kategoriji spletna stran pa 24ur.com, Slorock.si in Planet Siol.net.

Med glasbenimi izvajalci so nominirani Modrijani, Tanja Žagar in Siddharta, med radijskimi postajami Val 202, Radio Center in Radio 1 ter med radijskimi osebnostmi Jože Činč, Denis Avdić in Miro Mutvar.

Poleg viktorjev popularnosti in strokovnih viktorjev bo podeljen tudi viktor za življenjsko delo, ki ga je lani prejel igralec Boris Cavazza.

Tudi letošnji nominiranci se bodo ob prihodu na podelitev sprehodili po rdeči preprogi, po osrednji prireditvi pa se bodo pridružili ostalim gostom na viktorski zabavi v Kazinski dvorani SNG Maribor.

Prireditev poteka v organizaciji revije Stop in pod okriljem Krater Medie, neposredni prenos podelitve pa si bo mogoče ogledati na 1. programu TV Slovenija od 20. ure dalje.

Viktorji so bili lani podeljeni dvajsetič, torej letos vstopajo v tretje desetletje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.