17:58, čet, 28. Mar

Podjetje Ledinek v Nemčiji končuje največjo celovito linijo za izdelavo križno lepljenih plošč





Podjetje Ledinek, ki je najbolj inovativno podjetje na področju izdelovanja strojev za obdelavo lesa, končuje največjo kompletno linijo križno lepljenih plošč (CLT) v Nemčiji. Gre za podjetje Ante, kjer bodo lahko z novo linijo izdelali preko 100.000 m³ plošč na leto.

“Smo v zaključni fazi končne predaje stroja za izdelavo križno lepljenih plošč (CLT) za podjetje Ante. V tem času smo že usposobili zaposlene za uporabo in vzdrževanje linije. Potekali so tudi učni procesi – najprej v živo, sedaj pa tudi že na daljavo. Trenutno smo tudi že v fazi končnega prevzema in samostojne uporabe linije. Naša ekipa spremlja njihovo delo preko daljinskega dostopa in jim pomaga pri odpravi napak oz. optimizaciji proizvodnje,” je povedal Robert Mlinarič, vodja prodaje pri podjetju Ledinek.

S kompletno CTL linijo v podjetju Ante izdelujejo strešne elemente, večje javne objekte, pa tudi večnadstropne bivalne enote. Pred dnevi so postavili nov rekord, in sicer so izdelali 24.000 tekočih metrov vzdolžnega spojenega lesa na izmeno.

Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo

S projektom Ante so pri Ledineku pričeli že pred dvema letoma. Trenutno poteka še zadnja faza predaje projekta v uporabo, pomoč in odprava morebitnih napak. “Vedno več delajo samostojno in se učijo profesionalne uporabe celotne linije,” še ponosno strne Robert Mlinarič.

Svetovno priznano podjetje Ledinek Engineering letos beleži 30-letno tradicijo. So najbolj celovit in kompleten proizvajalec proizvodnih linij na svetu, ki nenehno raste, se razvija in stalno vlaga v zaposlene. Razvijajo in izdelujejo stroje ter avtomatske linije za proizvodnjo lesnih polizdelkov. Soustvarjajo svetovne trende na področju lesnoobdelovalne industrije. Vsi stroji so plod njihovega lastnega razvoja in inovacij. Slovensko znanje prenašajo v več kot 50 držav po vsem svetu. V sklopu blagovne znamke Ledinek zaposlujejo več kot 400 ljudi. Za inovativnost, uspešnost, razvoj in delo so prejeli že več nagrad tako v Sloveniji kot tudi tujini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.