01:42, čet, 25. Apr

Podrlo se je več dreves, opozorila za previdnost veljajo še naprej





Po Sloveniji se je minuli dan zaradi snega podrlo več dreves. Nevarnost še vedno preti v predelih, kjer je zapadlo več snega.

Včeraj v zgodnjih jutranjih urah, okrog pete ure, se je tako v Žalcu zaradi večje količine snega podrlo nekaj dreves čez cesto. Gasilci PGD Kasaze – Liboje in PGD Zabukovica so drevesa odstranili in očistili cestišče. Približno ob pol sedmih pa se je v občini Zagorje na vozišče podrlo več dreves. Na kraju so posredovali gasilci PGD Izlake, PGD Mlinše in delavci CGP Kisovec, ki so podrta drevesa odstranili in očistili cestišče.

Nekaj minut do četrte zjutraj pa se je v občini Vojnik podrlo eno drevo in padlo čez cesto. Gasilci PGD Vojnik so na terenu odstranili drevo in očistili cestišče. Uro pred tem pa se je podrlo drevo čez cesto v občini Velenje. Gasilci PGD Velenje, PGD Bevče, PGD Pesje in PGD Vinska gora so odpravili posledice in očistili cestišče. Isto noč je padlo drevo tudi v občini Solčava, gasilci PGD Solčava so smreko odstranili in očistili cestišče. Podobne težave so imeli tudi v Hrastniku, kjer je drevo padlo čez cesto nekaj do šeste ure zjutraj. Gasilci PGD Hrastnik in delavci komunalnega podjetja Hrastnik so podrto drevo odstranili in očistili cestišče.

Tudi minulo noč se je nekaj do 21. ure podrlo drevo, in sicer na cesti čez gozd med Lavtarjevo in Obrežno ulico v Mariboru. Drevo je ob tem pretrgalo električne vodnike javne razsvetljave. Gasilci JZ GB Maribor so podrto drevo razžagali in počistili cesto. Dežurni Nigrada pa so prevzeli reševanje pretrganega električnega vodnika.

Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da so včeraj regijski centri za obveščanje na številko 112 prejeli številne klice o podrtih drevesih. Čeprav večinoma po Sloveniji ne sneži več, je ponekod zapadlo toliko snega, da še vedno opozarja: “Bodite pozorni na pokanje vej, izogibajte se hoji pod drevesi in pod njimi ne parkirajte vozil.”

(Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.