03:46, sre, 24. Apr

Podžupan Gorazd Orešek v boj za župana Ptuja





Kandidaturo za župana Mestne občine Ptuj je danes uradno potrdil tudi sedanji podžupan Gorazd Orešek. Kot je razvidno iz njegove predstavitve, bo kampanja tako kot pred štirimi leti usmerjena predvsem v obračun s prejšnjim županom Štefanom Čelanom.

gorazd orešek

Po tem ko je na Ptuju svojo kandidaturo za župana napovedalo že sedem kandidatov, je danes svojo potrdil še ptujski podžupan Gorazd Orešek iz županove liste Za Ptuj. Kot je povedal se je za kandidaturo odločil zato, ker je prepričan, da se da Ptuj postaviti na pravo pot tudi brez megalomanskih projektov ter, da si želi,  da nadaljujejo v “smeri”, ki so si jo začrtali in uresničijo še tisto, kar jim v sedanjem mandatu ni uspelo. Hkrati pa da, “nadaljujemo, da odpremo naše mesto, da ostanemo pozitivni in naredimo še korak naprej,” je še dodal Orešek. “Nismo zagovarjali nekih 20- in večmilijonskih projektov, ker v tem ne vidimo prave dodane vrednosti. Želeli smo z malimi ukrepi dokazati, da se da Ptuj razviti v odprto, sproščeno, prijazno mesto, tako do prebivalcev kot do tistih, ki prihajajo zaradi posla ali pa Ptuj le obiščejo za dan ali več,” je še dodal. Orešek je še med drugim dejal, da želi, da Ptuj postane mesto, ki bo zagotavljajo dobro življenje vsem občanom, tudi zato se je pred štirimi leti odločil prestopiti iz gospodarstva v politiko. “Prepričan sem, da nam je mesto delno že v tem mandatu uspelo preusmeriti v pravo smer. Utrip v mestu je veliko bolj pozitiven, kot je bil pred štirimi leti,” je dejal Orešek, ki verjame v dušo mesta, njegove ljudi in potenciale. Zaveda se, da je potreb v mestu veliko več kot je dejanskih zmožnosti, zato ne želi tekmovati v tekmi, kdo bo imel daljši seznam projektov, pač pa zlasti v racionalni javni razpravi o tem, kje so prioritete mesta in kako jih bo mogoče uresničiti.

Tudi sam je poudaril nujnost povezovanja pri realizaciji ciljev, vendar hkrati dodal, da je to zelo težko doseči, če tisti, ki najbolj glasno pridigajo o povezovanju hkrati z negativizmom in razdori zastrupljajo medsebojne odnose ter klimo v mestu. “Štefan Čelan je skupno ime napačne politike. Mnogi v mestu so očitno prehitro pozabili, kakšen je bil Ptuj pred več kot štirimi leti. Zato ne pozabimo – ko se letos na volitvah odločamo za nekaj, se spomnimo, čemu smo pred štirimi leti rekli ne. Pred nami je namreč povsem ista dilema,” je dejal Orešek.

Oreška je na današnji predstavitvi podprl tudi sedanji župan Senčar, ki je prepričan, da morajo s politiko aktualnega mandata ter bojem proti nepotizmu in klientelizmu nadaljevati tudi v naslednjih letih. Kot je dejal, verjame, da jim bo to s še mlajšo ekipo tudi uspelo, v doslej zvestem sodelavcu pa vidi dobrega naslednika.

Na Ptuju je do sedaj kandidaturo napovedalo osem županskih kandidatov. Prvi je kandidaturo napovedal predsednik Zelenih Slovenije in nekdanji poslanec Andrej Čuš, za njim nekdanji trikratni župan Štefan Čelan. Iz vrst SDS je kandidat Rajko Fajt, SD Nuška Gajšek, iz SMC pa Dejan Dokl. Županskega kandidata je napovedala tudi Lista Ptuj je naš, ki gre v boj z odvetnikom Igorjem Majnikom, NSi pa naj bi potrdila Janeza Rožmarina.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.