14:22, sob, 6. Jul

Podžupanu razumljivo, da so odpovedali Športni vikend: Šport sodi med neobvezne finančne naloge MO Maribor





Na odpoved Športnega vikenda Maribora se je za naš medij odzval tudi podžupan Samo Peter Medved.

Podžupan mariborske občine Samo Peter Medved se zaveda, da je financiranje mariborskega športa na nek način v krizi. V petek načrtujejo skupen sestanek. Podžupana Sama Petra Medveda smo vprašali, kako komentira očitke, da Mestna občina Maribor do zdaj še ni poskrbela za financiranje ter da je šport na dnu.

Šport sodi med neobvezne naloge za financiranje

“Če bi komentiral očitke, ki so mi jih povedali, bi rekel, da mi je razumljivo, da so organizacijo odpovedali. Žal pa ni na občini v pristojnosti realizirati tistega, za kar nima finančnih virov. Zato smo se odločili, da skličemo v petek vse klube, ki so bili uspešni na letnem programu športa in pričakujejo tudi pogodbe, da te ne bomo mogli v celoti realizirati zaradi pomanjkanja finančnih sredstev in da bomo morali dati v skladu s sklepi mestnega sveta prednost obveznim nalogam, ki jih mora občina financirati, šport pa sodi med neobvezne,” je za Lokalec.si pojasnil Samo Peter Medved.

“Ampak si pa želim in upam, da bomo v juniju na kar nekaj sejah mestnega sveta vseeno dosegli dogovor in da bomo lahko vse naloge, ki so bile zastavljene v proračunu tudi financirali, upanja ne izgubljam,” je v nadaljevanju še pojasnil podžupan Medved.

Torej bo program športa okleščen? “Upam, da dokončno ne, tega upanja nisem izgubil, trenutne realne možnosti so pa takšne, kot so, in se bo to financiralo le delno. V kolikor pa bi mestni svet vseeno sprejel v juniju drugačne odločitve, pa sam močno upam, da bo prišlo do celotne realizacije,” je še povedal za naš medij.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.