11:48, čet, 28. Mar

Pogajanje o povprečninah neuspešno





Včerajšnje srečanje predstavnikov občin s predstavniki Ministrstva za finance, je bilo tudi tokrat neuspešno. Strani nista prišli do skupne rešitve, ker je ponudba Vlade RS nižja od spodnje pogajalske meje, ki so jo imeli pogajalci s strani slovenskih občin. Ker obstaja obojestranska želja in potreba, da kljub vsemu pride do podpisa dogovora o višini povprečnine za leto 2015, se bodo v torek zjutraj sestala vodstva vseh treh združenj slovenskih občin s predsednikom Vlade RS Mirom Cerarjem.

Župan Mestne občine Maribor (MOM) Andrej Fištravec je včeraj sodeloval na pogajanjih slovenskih občin za višino financiranja slovenskih občin s strani države. “Pogajanja so bila naporna in zahtevna.” so pisno sporočili iz kabineta župana.

pogajanje o povprecnini
Foto: MOM

Pogajanja je z vladne strani vodil minister za finance Dušan Mramor, ob prisotnosti ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, a tudi tokrat neuspešno. Strani nista prišli do skupne rešitve, ker je ponudba Vlade RS nižja od spodnje pogajalske meje, ki so jo imeli pogajalci s strani slovenskih občin. Ker obstaja obojestranska želja in potreba, da kljub vsemu pride do podpisa dogovora o višini povprečnine za leto 2015, se bodo v torek zjutraj sestala vodstva vseh treh združenj slovenskih občin s predsednikom Vlade RS Mirom Cerarjem.

Vlada RS želi na seji prihodnji četrtek sprejeti rebalans proračuna za leto 2015. Slovenske občine so v tem trenutku še edina skupina socialnih partnerjev, s katerimi pa Vlada RS še ni našla skupnega dogovora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.