23:36, čet, 18. Apr

Pogodbe za izgradnjo KITC so podpisane





Danes so na novinarski konferenci Občine Selnica ob Dravi predstavili projekt gradnje Kulturnega informacijskega in turističnega centra (KITC). Predstavitev projekta je izvedel arhitekt arhiktekturnega biroja Styria David Mišič. Župan Jurij Lep je podal tudi finančni izračun celotnega projekta, ki bo po dosedanjih izračunih znašal 3,5 miljiona evrov.

DSC_1051
Po besedah selniškega župana Lepa bo objekt Kulturno informacijskega in turističnega centra Selnica ob Dravi predstavljal pomembno investicijo v pomenu družbenega in socialnega standarda prebivalcev občine.

Po besedah arhitekta Davida Mišiča na načrt gradnje doma je naravnan v dva segmenta, ki jih spaja na videz odprt transparentni prostor avle. Oba dela stavbe (vzhodni in zahodni) bosta oblikovana kot kompaktni lupini, ki zapirata prostor. Strešno krajino bo oblikoval relief strešin v naklonih, ki se v oblikah in smereh sklada s silhueto reliefa Kozjaka in Pohorja. Del stavbe med vzhodnim in zahodnim traktom pa bo spojil transparentni del stavbe v fasadnem in strešnem delu, ki v arhitekturi predstavlja osrednji del – jedro poslopja, funkcionalno kot komunikacijsko in prostorsko središče ter kot svetlobni generator stavbe.
selnica7

Vrednost gradnje novega kulturno-informacijskega centra je ocenjena na okrog 3,5 milijone evrov. Na Občini Selnica ob Dravi so prepričani, da bodo z realizacijo tega projekta, in še z nekaterimi drugimi posegi v prostor, dokončno uredili središče Selnice.

Po predstavitvi sta selniški župan Jurij Lep in direktorica podjetja INVEC REMACOM d.o.o., Dora Husakovič, podpisala pogodbe. Kot so predstavili danes, bo podjetje pričelo z izvajanjem del takoj, dela bodo izvajali ne glede na vreme. Stavba KITC pa naj bi bila v celoti dokončana leta 2015.
DSC_1075
Več o prispevku sledi v oddaji Občinski informator, jutri 19. decembra, ob 18.30, na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.