09:26, pet, 29. Mar

Pogoj PCT tudi za prevoz z javnim potniškim prometom





Marprom sporoča, da po odloku Vlade RS od jutri, srede, 15. septembra 2021, velja za potnike obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja.

Tako bo ob vstopu v avtobus pri vozniku ob plačilu vožnje (validaciji) potnik moral potrditi, da izpolnjuje pogoj PCT. Ta pa ne bo veljal le za učence in dijake. Enak ukrep bo od 15. septembra v uporabi tudi za prevoz z mini vozilom Maister, medtem ko je za prevoz s krožno kabinsko žičnico na Mariborskem Pohorju veljal že doslej.

Potniki naj imajo pri sebi dokazila o izpolnjevanju pogoja

Za izpolnitev pogoja PCT je treba razpolagati z: dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur; digitalnim COVID-potrdilom EU v digitalni ali papirnati obliki, opremljenim s kodo QR; ustreznim dokazilom o cepljenju; ustreznim dokazilom o prebolevnosti. Podrobnosti so opredeljene v odloku vlade.

Marprom potnike prosi, da imajo ob vstopu v avtobus pri sebi ustrezno potrdilo oz. dokazilo, ki ga pokažejo vozniku, in se zahvaljuje za razumevanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.