21:24, sre, 24. Jul

POGUMni učenci navdušili z muzikalom





Več kot 70 sodelujočih je sinoči odigralo, odpelo in odplesalo muzikal Pogum, ki so ga pripravili učenci, učitelji, mentorji in tehnično osebje OŠ Gustava Šiliha. Poželi so stoječe ovacije.

Pogum 5

S prepričljivo predstavitvijo Disneyeve (poučne) zgodbe (in animiranega filma) Pogum, se je marsikateremu obiskovalcu sinočnjega nastopa v dvorani Hrama kuture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi utrnila solza. Navdušenje so izkazali celo s stoječimi ovacijami in aplavzom, ki je kar odmeval… Podrobnosti v oddaji Občinski informator, ta petek, 17.6. ob 18.30 na BK TV.

Pogum

Kratka vsebina: Navihana in uporniška princesa Merida rada raziskuje v gozdu, kjer strelja z lokom in uživa v naravi. Ves čas se zoperstavlja svoji mami, kajti Meridino obnašanje je precej bolj deško, kot primerno za princeso. Mama jo skuša naučiti kako sprejeti kraljestvo, zadolžitve in obveznosti, Merida pa ne želi izpolnjevati njenih zahtev. Rešitev, s katero naj bi si Merida izborila svobodo, se pojavi v obliki spoznanja, ki predstavlja ključni preobrat zgodbe: ko nam ni težko reševati tistih, ki nam pomenijo največ, sprejmemo tudi naloge in odgovornosti, čeprav od nas terjajo izjemno notranjo moč. Šele takrat lahko dojamemo, kaj pomeni beseda pogum.

Pogum 2

Pogum 3

Pogum 4

Pogum 6

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.