13:17, sob, 20. Apr

Pohorska tržnica z dobrodelno noto





Na Pravljični Pohorski tržnici v Pivoli si lahko zagotovite brezplačni izvod kuharske knjižice za praznično peko, sodelujete pa lahko tudi v dobrodelni akciji “Božična Pohorska košarica”.

Pohorska tržnica ima podaljšan čas obratovanja. Tako je v petek odprta od 16. do 20. ure, v soboto pa od 9. do 12. in od 16. do 20. ure. Tam vas čakajo lokalno pridelane dobrote in okrašena tržnica. Tako včerj kot danes pa na Pravljčni Pohorski tržnici med obiskovalci delijo brezplačne kuharske knjižice z recepti za praznično in vsakdanjo peko. Vsi recepti so preskušeni v Večgeneracijski center občine Hoče-Slivnica, prvi obiskovalci pa bodo lahko pekovske mojstrovine odnesli domov. Zapakirali so jih v skladu s priporočili NIJZ.

Na Pohorski tržnici vas pričakuje tudi pravi pravljični ambient, ki služi kot odlično ozadje za fotografiranje s pravljičnimi junaki in seveda nešteto lučk. Sledijo pa tudi ukrepom in priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

Dobrodelna akcija “Božična Pohorska košarica”

Obiskovalci tržnice lahko sodelujejo v  zgodbi z dobrim namenom in prispevajo za dobrodelno akcijo »Božična Pohorska košarica«. Dobrodelna akcija je organizirana v sklopu pravljičnega decembra. Z njo želijo pričarati čarobne praznike tudi za najranljivejše skupine ljudi. Z darilci bomo osrečili nekoga, ki potrebuje našo pomoč.
Akcija bo trajala od 11. 12. 2020 do 30. 12. 2020.

»Božična Pohorska košarica«, v katero boste lahko prispevali darila, je postavljena na Pohorski tržnici. Darilca se lahko odda do konca tržnega dne, vsak petek in soboto ter v sredo, 23. in 30. 12. 2020. Darilo bo predano osebi, predlagani s strani KO RK Občine Hoče-Slivnica. Prispevek je lahko v obliki kupljenega na tržnici ali prinesenega od doma (čaj, kava, posladki, rokavice, nogavice, milo …) – vsega, kar potrebujejo sokrajani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.