00:52, čet, 25. Apr

Poklukar bo predlagal ustavitev cepljenja s cepivom Janssen





Danes so predstavili, kaj so ugotovili glede smrti Katje po cepljenju. Minister za zdravje Janez Poklukar je dejal, da je komisija na pobudo ministrstva naredila izredni nadzor.

“Ministrstvo za zdravje se je seznanilo s poročilom komisije in bo z zaključnimi ugotovitvami seznanilo tudi posvetovalno skupino za cepljenje, ki ji bom predlagal, da ustavi cepljenje z omenjenim cepivom oziroma da se v Sloveniji cepljenje s tem cepivom omogoči edino na izrecno zahtevo posameznika, ki to potrdi tudi prostoročnim podpisom. To pomeni, da trenutno uveljavljen začasni protokol cepljenja s cepivom Janssen postane trajen,” je dejal Poklukar.

Dejal je še: “Vsako življenje je sveto.”

In dodal, da je pred vsemi funkcijami na prvem mestu človek in da smrt Katje obžaluje, da se ga je dotaknila. Družini in vsem prijateljem izreka iskreno sožalje. “Kot minister pa vsakodnevno razmišljam o 5553 žrtvah covida, kajti vsak od jih ima ravno tako ime in ima družino. Ob teh težkih trenutkih naj poudarim, da je vsako življenje sveto, da je smrt treba obravnavati pietetno, spoštljivo in z mislijo do svojcev,” je še izpostavil.

“Ne pustimo, da nas ta tragična smrt še dodatno razdvoji”

Dejal je še, da vsakodnevno prosi in roti prebivalce in prebivalke Slovenije, da se cepijo. “Oznanjam pozitivne učinke cepljenja, pozivam k temu, da se spoštujejo dogovorjeni ukrepi, obiskujem bolnišnice, obiskujem zdravstvene domove, lokalne skupnosti, gasilce, obrtne zbornice, gospodarstvenike in jih prosim za pomoč in sodelovanje. Ves čas pozivam tudi k strpnosti in medsebojnim sodelovanjem. To bom počel tudi v bodoče,” je še dejal in dodal: “Verjamem, da če kdaj, ta trenutek potrebujemo enotnost. Potrebujemo medsebojno razumevanje, sodelovanje in solidarnost. Ne pustimo, da nas ta tragična smrt še dodatno razdvoji, temveč stopimo skupaj ter na  ta način prebrodimo, premagajmo še zadnjo etapo boja z virusom, ki je pred nami.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.