23:25, tor, 10. Sep

Poklukar in Počivalšek zagrozila z odstopom. Vizjak sredi afere. Je dogajanje v vladi ušlo z nadzora?





Minister za zdravje Janez Poklukar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek naj bi danes zagrozila z odstopom, mar naj bi danes grozila z odstopom.

Že danes bi lahko prišlo do večjih pretresov v vladi, napoveduje portal Necenzurirano.si, predvsem zaradi katastrofalne epidemiološke situacije, zaradi katere naj bi na seji vlade Poklukar postavil ultimat z zahtevo za desetdnevno popolno zaprtje države (lockdown), na drugi strani pa naj bi se Počivalšek uprl temu in zagrozil, da bo, če bo Poklukarjeva zahteva uresničena, odstopil on.

Janez Poklukar naj bi se po tem, ko ni hotel podpreti predloga strokovne komisije za covid-19, zdaj premislil. Spoznal naj bi, da je epidemija ušla nadzoru, in zahteval popolno zaprtje, kar pa bi povzročilo tudi korenite spremembe v gospodarstvu. Počivalšek naj bi se po informacijah portala temu uprl in zagrozil z odstopom, ob tem pa bi iz koalicije izstopila tudi stranka SMC.

Danes je sicer na političnem parketu že brez tega pravi vihar zaradi nadaljevanja afere “Glupi davki”, pri kateri je glavni akter minister za okolje Andrej Vizjak, o čemer smo že poročali.

Naj spomnimo, da je podobno potezo, kot naj bi jo zdaj nakazoval Janez Poklukar, naredil njegov predhodnik Tomaž Gantar, ki je ob drugem valu epidemije zahteval popolno zaprtje. Počivalšek je takrat Gantarju nasprotoval, prav tako tudi Janez Janša. Gantar je čez nekaj tednov skupaj z Desusom zapustil vlado.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.