17:36, sre, 24. Apr

Poklukar: “Vsak dan mislim na Katjo, a hkrati mislim tudi na 4.910 ljudi, ki so do danes umrli zaradi virusa”





Minister za zdravje Janez Poklukar je aktualne razmere v bolnišnicah in dejal, da je stanje v bolnišnicah trenutno stabilno, število hospitaliziranih pacientov pa se je v zadnjih dneh celo zmanjšalo.

Nekaj izzivov je na področju intenzivne terapije, ker povečevanju števila hospitaliziranih pacientov z zamikom sledi povečavanje števila pacientov na intenzivni terapiji. Enak zamik pa se pojavlja tudi pri vračanju k začetnemu stanju v bolnišnicah.

Trenutno je aktivnih trinajst covidih bolnišnic

Minister je nadalje pojasnil razloge, ki so privedli do uvedbe PCT pogoja in poudaril, da je bi le-ta orodje, ki ga je vlada imela na voljo, da bi življenje v Sloveniji potekalo normalno naprej. Edina druga možnost je bilo popolno zaprtje družbe, česar si nihče več ne more predstavljati, niti ne želi, niti si tega kot družba ne moremo več privoščiti.

Ponovno zapiranje družbe bi imelo za posledico hudo gospodarsko krizo in brezposelnost. Dodal je, da bi razlika med izvajanjem in neizvajanjem pogoja PCT postavila na kocko življenje več kot 1000 prebivalcev Slovenije.

Poudaril je, da pogoj PCT in ostali ukrepi peljejo v pravo smer, ko bo epidemijo covida-19 mogoče obvladovati in ohraniti odprto družbo, zaradi česar jih je potrebno dosledno izvajati.

Ob koncu je vse prebivalce zaprosil, naj izkoristijo svojo pravico in se pri osebnem zdravniku ali na cepilnih mestih pozanimajo o vseh stvareh, ki jih skrbijo glede cepiv in cepljenja. Poudaril je, da je odločitev za cepljenje svobodna odločitev vsakega od nas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.