12:04, čet, 28. Mar

Poletni čarterski poleti iz Maribora zaradi nezanimanja odpovedani





Poletni tedenski čarterski leti iz Bolzana, Pise in Neaplja, ki naj bi na mariborsko letališče od danes dalje pripeljali italijanske goste, so zaradi premajhnega zanimanja odpovedani, piše današnji Večer. Kot je povedal Božidar Dokl iz agencije BMG turistične storitve, so se tako odločili, ker so se njihovi aranžmaji v Italiji zelo slabo prodajali.

Glede na načrte organizatorja potovanj bi morali že danes na mariborskem letališču pristati prvi trije čarterji iz omenjenih mest, ki bi v Slovenijo pripeljali italijanske turiste.

Od 30. junija do 15. septembra so za četrtke napovedali lete, ki bi jih izvajala letalska družba SkyAlps z 78-sedežnimi letali.

Dokl je za časnik povedal, da je vzrok za premajhno zanimanje tudi v covidu-19, s katerim naj bi v Italiji spet začeli strašiti, zato se ljudje večinoma odločajo za dopust znotraj države. Po njegovih besedah so v promocijo vložili veliko časa in energije, a bi bilo letenje s praznimi letali za njih zgolj velik strošek.

Omenjene čarterske lete so sicer nameravali nameniti predvsem prihodu italijanskih turistov, a so letalske karte ponudili tudi turistom iz Slovenije, ki bi želeli obiskati omenjena italijanska mesta.

Kot pravi Dokl, na slovenske goste sicer niso računali v velikem številu, nenazadnje so 90 odstotkov promocije vlagali v Italijo.

Pri projektu je sodelovala tudi Slovenska turistična organizacija, ki je sicer oglaševala destinacijo Slovenija, ne pa njihove ponudbe neposredno, je za časnik še pojasnil Dokl in dodal, da se že pripravljajo na prihodnjo turistično sezono, puške v koruzo pa ne nameravajo vreči.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.