07:53, sre, 24. Apr

Policijski orkester s koncertom praznoval častitljivih 75 let svojega delovanja





V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma so včeraj zvečer, 27. marca 2023, ponovno zazvenele ubrane melodije našega Policijskega orkestra.

Delovno, s koncertom, je orkester zaznamoval tričetrt stoletja svojega obstoja. Ob tej priložnosti so lahko gostje prisluhnili zanimivemu glasbenemu programu, pod katerega se je podpisal dirigent orkestra Nejc Bečan.

Avtor Ministrstvo za notranje zadeve

Minister Boštjan Poklukar je ob jubileju Policijskega orkestra povedal: “Danes je 60-članski Policijski orkester vrhunski simfonični pihalni ansambel, ki ga sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki. Orkester nastopa na različnih slovesnostih in dogodkih tako slovenske policije kot na samostojnih koncertih, različnih svečanostih in javnih prireditvah, od leta 1994 pa nastopa kot uradni protokolarni orkester Slovenije na vseh državnih ceremonialih. Policijski orkester je v svoji 75-letni zgodovini delovanja prehodil umetniško in organizacijsko pot, ki so jo zmogli prehoditi le redki svetovni orkestri. Ob tej priložnosti se kot minister za notranje zadeve zahvaljujem vsem sedanjim in nekdanjim članicam in članom Policijskega orkestra, sedanjim in nekdanjim poveljnikom, dirigentom, asistentom dirigentov in koncertnim mojstrom, ki ste s svojim glasbenim talentom, znanjem, izkušnjami in vizijo zgradili vrhunsko slovensko glasbeno institucijo – Policijski orkester.

“Kot minister za notranje zadeve in tudi kot nekdanji godbenik sem ponosen na vas. In ponosna je Slovenija!”

Dogodka se je udeležil tudi v. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić, ki je orkestru voščil in se njegovim članom zahvalil za njihov trud in prispevek k ugledu slovenske policije ter obenem izpostavil njegovo pomembno vlogo v kulturno-umetniškem svetu: “Spoštovani kolegi in kolegice iz Policijskega orkestra, cenjeni nekdanji člani in članice, ponosni smo na vaše delo in dosežke, predvsem pa hvaležni, da ste ustvarili pomemben del policijske zgodovine. Od samih začetkov ste bili in ste še danes vezni člen med policijo in ljudmi, ki jim je naše delo namenjeno.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.