07:21, pet, 9. Avg

Policist na sodišču zaradi vstaj





Na Okrožnem sodišču v Mariboru se je včeraj začelo sojenje policistu Dejanu Žagarju, ki je obtožen, da je krivo pričal v sodnem procesu zoper prijetega na tretji mariborski vstaji. Policista je kazensko ovadil Jernej Štebih, eden od protestnikov. Žagar, pripadnik policijske posebne enote iz Novega mesta, pa očitke tožilstva zanika.

policist, kapa

Povedal sem to, kar sem tisti večer videl in doživel. Čeprav po ničemer ni izstopal, sem si ga zapomnil. Metal je granitne kocke, zato sem ga prijel. Še vedno sem prepričan, da sem mu upravičeno odvzel prostost,” naj bi – po poročanju drugih medijev – zatrjeval Žagar.

Štebih je eden od skupine protestnikov, ki naj bi na tretji mariborski vstaji v policiste metali granitne kocke in druge predmete. Na sodišču so se zagovarjali že decembra 2012. Tik pred koncem postopka je tožilec umaknil obtožni predlog zoper njega, sodišče pa je za Štebiha izdalo zavrnilno sodbo.

3. mariborska vstaja; FOTO: Youtube
3. mariborska vstaja; FOTO: Youtube

Zatem se je Štebih odločil za kazensko ovadbo zoper policista Žagarja, ki mu je na protestu odvzel prostost. Štebih naj bi (kot poročajo drugi mediji) policistu zameril, da na sojenju ni dopustil možnosti, da se je morda zmotil, ampak je vztrajal, da je prijel pravega, tudi po tistem, ko ga je Štebihov zagovornik Janez Lovrec opozoril na video posnetek, ki kaže, da je bil Štebih v gostilni in ne na Starem mostu, kjer so bili izgredi. A policist je vztrajal, da je videl njega.

Kazensko ovadbo zoper policista je obravnavalo specializirano tožilstvo, znotraj katerega deluje oddelek za pregon uradnih oseb s pooblastili. Zoper policista Žagarja je tožilstvo vložilo obtožnico, s katero ga bremeni, da je v kazenskem postopku zoper Štebiha podal krivo izpovedbo.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.