22:53, tor, 23. Apr

Policisti na mariborskem območju imeli veliko težav s tujci





Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so včeraj prijeli več tujcev, ki so hoteli nedovoljeno prestopiti državno mejo.

Slika je simbolna.

Včeraj, ob 8.40, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH odkrili osem skritih tujcev, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Med njimi je bilo 6 državljanov Maroka, en Iračan in en Egipčan. Po končanem postopku so jih policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Prav tako so včeraj ob 18.45, so hrvaški varnostni organi PU Maribor obvestili, da je iz njihovega mejnega prehoda Macelj, v gozd v smeri Slovenije, pobegnilo 6 tujcev. “Slovenski policisti so takoj blokirali celotno območje in danes ob 5.45, 200 m od Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje, prijeli 6 državljanov Maroka. Vse so takoj predali hrvaškim varnostnim organom,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Še en ilegalen prehod čez mejo se je zgodil včeraj popoldan, ko so imeli policisti PP Gorišnica v postopku štiri tujce, ki so z osebnim avtomobilom italijanskih registrskih oznak, prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili. V vozilu sta bila dva državljana Hrvaške in dva državljana BiH. Hrvata so policisti takoj predali hrvaškim varnostnim organom, državljana BiH pa bodo hrvaški varnostni organi sprejeli danes.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.