15:34, pet, 29. Mar

Policisti na včerajšnjem protestu primorani uporabiti tudi telesno silo





Policisti Policijske uprave Maribor so neprijavljenem shodu, ki je včeraj od 16. ure naprej potekal na Trgu svobode v Mariboru, opravljali naloge varovanja življenja in premoženja ljudi, preprečevali kršitve javnega reda in miru, nadzirali pa tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Shoda se je udeležilo približno 130 ljudi, ki so se večinoma zadrževali na Trgu svobode v Mariboru

Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje.

“Policisti so med neprijavljenim shodom ugotovili identiteto 18 kršiteljev. Zaradi kršitev po Zakonu o nalezljivih boleznih bodo policisti zoper njih v hitrih postopkih o prekršku izdali 6 odločb o prekršku, 7 plačilnih nalogov in jim izrekli 5 opozoril za strojene prekrške. Med navedenimi bodo policisti zoper dva izvedli prekrškovni postopek zaradi organizacije neprijavljenega shoda,” so sporočili iz PU Maribor.

Zoper dva kršitelja med navedenimi so policisti morali, v skladu s svojimi pooblastili, uporabiti tudi telesno silo, saj na vpogled nista želela pokazati osebnih dokumentov ali navesti svojih podatkov, zraven tega pa nista upoštevala zakonitih ukazov policistov. Obema bodo zraven kršitev po ZNB izrekli globo tudi po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1) in Zakonu o osebni izkaznici (ZOIzk-1).

Še preden so storili prekršek so policisti, na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih Policije, izrekli opozorilo 4 osebam. Bodo pa policisti zoper organizatorja podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, zaradi kršitve po 184/4. členu Zakona o avtorski in
sorodnih pravicah (ZASP), so še sporočili iz PU Maribor.

Druge novice

Comment

  • Hector bukowski

    18 aprila, 2021

    Skrajni čas da nekdo spravi Policijo na sodišče zaradi kratenja ustavnih pravic!

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.