20:31, ned, 28. Jul

Policisti napovedali stavko, vodstvo pa opozarja na varnost





Predstavniki Policijskega sindikata Slovenije so včeraj napovedali stavko zaposlenih v policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve. Če z vlado ne bodo sklenili dogovora o izvršitvi danih zavez, bodo začeli stavkati 18. novembra. Predstavniki vodstva policije pa opozarjajo, da stavka ne sme povzročiti zmanjšanja varnosti v migrantski krizi.

Predstavniki vodstva policije naj bi sicer razumeli stisko policistov in ocenili, da mora biti poklic policista tudi ustrezno ovrednoten. Poudarjajo, da je delo policistov v tem času izredno pomembno za Slovenijo in da stavka nikakor ne sme povzročiti manjše varnosti pri opravljanju nalog.

policist, kapa

Policisti pa so se stavko se odločili zaradi “neskončnega in neutemeljenega prelaganja izpolnitve obveznosti vlade do zaposlenih v policiji in ministrstvu za notranje zadeve”, pojasnjujejo v sporočilu za javnost. Kot navajajo, trenutna begunska kriza ne more predstavljati novega izgovora vladi, da z zavlačevanjem izpolnitve zavez nadaljuje tudi v prihodnje, glede na to, da so se izvrševanju zavez izogibali že več let. Zato je po mnenju predstavnikov sindikata samo od odločitve vlade odvisno, ali bo do stavke tudi dejansko prišlo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.