06:54, sob, 20. Apr

Policisti odkrili prostore za gojenje konoplje





Policisti so v ponedeljek med hišno preiskavo pri 41-letnem Ptujčanu odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje, sadike in posušene delce. Podobno odkritje so policisti dan kasneje naleteli med hišnimi preiskavami pri 27-letniku in 26-letnici iz Rač pri Mariboru. 

konoplja 2

Med hišno preiskavo pri 41-letnem Ptujčanu so policisti odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje (hidroponični laboratorij), približno 500 gramov posušenih rastlinskih delcev ter 146 sadik, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Pri 41-letniku so našli tudi mobilna telefona, elektronsko tehtnico in več pripomočkov za gojenje konoplje. Moškega bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Tudi 27-letnik in 26-letnica iz okolice Maribora bosta ovadena zaradi suma enakega kaznivega dejanja. V torkovi hišni preiskavi pri osumljencih so namreč policisti prav tako odkrili laboratorij in pripomočke za gojenje konoplje. Našli so tudi tri rastline, visoke okoli 40 centimetrov, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Vsi trije bodo ovadeni, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. Čaka jih od enega do desetih let zapora.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.