14:29, čet, 28. Mar

Policisti po klicu občana našli močno pijanega madžarskega voznika, ki je z vožnjo ogrožal druge udeležence





Včeraj, nekaj čez 17. uro, je občan celjske policiste obvestil o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je na območju Vranskega vijugal po avtocesti in nasploh zelo nesigurno vozil ter ogrožal ostale udeležence cestnega prometa.

Policisti Postaje prometne policije so ob 17.15 uri pred izvozom Trojane  voznika ustavili in opravili preizkus alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Voznika so pridržali.

Danes zjutraj so ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla globo v višini 1.200 evrov, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta.

Vozniku, ki nas je obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, se za klic zahvaljujejo, saj so lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.