06:42, pet, 19. Apr

Policisti ponovno snemali protest, izvedli so 28 postopkov ugotavljanja identitete





Policisti so na včerajšnjem mariborskem protestu izvedli 28 postopkov ugotavljanja identitete, uvedli bodo štiri hitre postopke z izdajo odločbe o prekršku, izdali bodo pet plačilnih nalogov, izrekli so dve opozorili in podali bodo en predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Policisti so na mariborskem protestu ugotovljali identiteto udeležencev.

Mariborska policija je glede včerajšnjega protesta v Mariboru na Trgu svobode sporočila, da je šlo za neprijavljen javni shod oziroma protestm na katerem so policisti opravljali naloge varovanja, preprečevali kršitve javnega reda in miru ter ves čas udeležence opozarjali na nošenje mask, so zapisali v sporočilu za javnost.

Udeležencev je bilo okoli 100

“Včeraj, s pričetkom ob 16. uri, se je na Trgu svobode v Mariboru odvil neprijavljen javni shod oz. protest, organiziran proti vladnim ukrepom za omejevanje virusa SARS-CoV-19. Shoda se je udeležilo okoli 100 udeležencev, trajal pa je do okoli 17.40 ure,” so sporočili.

Ugotavljajo, kdo je bil organizator protesta

Policisti so potek shoda, tako kot dan prej, ustrezno dokumentirali in bodo na podlagi zavarovanih video-posnetkov identificirali tudi tiste kršitelje, s katerimi niso izvedli postopkov na kraju prekrška. Vse bodo, zaradi kršitve vladnih odlokov in s tem Zakona o nalezljivih boleznih, ustrezno obravnavali ter jim morebiti po pošti poslali plačilne naloge. Policisti ugotavljajo tudi, kdo je bil organizator tega shoda, saj bodo ukrepali tudi zoper organizatorja. “Žal tudi včeraj nekaj udeležencev protesta pozivov, naj spoštujejo predpisane ukrepe, nadenejo maske, se ne družijo in ne sodelujejo na neprijavljenem shodu, ni upoštevalo. Izpostavljamo pa, da so za razliko od sobotnega protesta, občani v večini razumeli in upoštevali nasvet policije in na protest niso pripeljali otrok,” so še sporočili iz PU Maribor.

Pozivi, naj spoštujejo ukrepe

Policisti nikakor ne posegamo v pravice posameznikom do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati. Zato vse pozivamo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih,” so še pozvali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.