20:22, pon, 22. Jul

Policisti pregledali stanovanje in hišo, našli prostor za gojenje konoplje in zasegli 133 sadik te prepovedane droge





Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek, 22. 11. 2021, na podlagi odredbe sodišča za hišno preiskavo, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let.

Oba sta osumljena storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/1 Kazenskega zakonika (KZ-1).

Foto: PP Rače

Med preiskavo njunega stanovanja v Mariboru so policisti odkrili prostor, dimenzij 190 cm x 120 cm x 60 cm, ki je bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih 3-10 cm. Zraven tega so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge (ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED-luči).

Foto: PP Rače

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še približno 200 g posušenih rastlinskih delcev rjavo-zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico ter dva mobilna telefona.

Foto: PP Rače

Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en, prazen, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v poslopju pa še približno 2 kg posušenih rastlinskih delcev rjavo-zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik.

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

(Vse fotografije – Foto: PP Rače)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.