13:27, sob, 6. Jul

Policisti prišli do upokojenke, ker so na njenem naslovu bili prijavljeni tujci





Upokojenka Marija P. s Ptuja je dobila obisk policistov, ki so prišli preveriti prijave stalnega bivališča za tujce. Kar osem tujcev je bilo namreč prijavljenih na njenem naslovu, čeprav živi sama.

Po poročanju portala Svet24.si upokojenka sploh ni vedela, da bi kdorkoli drug bil prijavljen na njenem naslovu, niti ni za to nikoli dala soglasja. Policisti pa so prišli preveriti prijave bivališč kar osmih tujih delavcev. Mislila je, da gre za pomoto, a se je izkazalo, da so tuji delavci res prijavljeni pri njej. Na portalu so zapisali, da se je prvi tuji delavec, sodeč po dokumentih, ki jih je kasneje pridobila, prijavil lani. Kot nerezident je bil v Sloveniji vse od 2017, kasneje pa mu je nekdo “uredil” bivališče na domu upokojenke, ne da bi njo karkoli vprašali. Na isti naslov so po določenem času prijavili še sedem tujih delavcev. Pri tem pa so ponaredili soglasje lastnika nepremičnine. Podpis upokojenke so zelo dobro ponaredili, je ta dejala.

Veljavna zakonodaja omogoča preprosto prijavo bivališča

Zakonodaja omogoča, da preprosto tako teoretično kot praktično človek lahko prijavi bivališče na nekem naslovu tudi brez vedenja lastnika nepremičnine. Pri tem se pojavlja vprašanje, kako je to sploh mogoče. Na portalu so zapisali odgovor Borisa Miočinovića z Upravne enote Ptuj, da ni obvezno, da se lastnik nepremične osebno udeleži postopka prijave na upravni enoti, prav tako ni zahtevana njegova overjena izjava. Zadostuje namreč že pisno soglasje, Referent pa le preveri, ali so podatki na prijavi oziroma soglasju točni in skladni s tistimi v zemljiški knjigi. In to naj bi bilo v opisanem primeru narejeno. Res pa je, da je nekdo v tej zgodbi očitno ponaredil podpis upokojenke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.