06:20, ned, 28. Jul

Policisti stopili na prste goljufom, ki so storili več zlorab pri unovčevanju turističnih bonov





Policisti so v obsežni preiskavi ugotovili, da so štirje osumljenci z Gorenjske več mesecev goljufali pri unovčevanju turističnih bonov in oškodovali več ljudi.

Primorske novice poročajo, da so bovški policisti v prvi polovici prejšnjega meseca zaključili policijsko preiskavo kar 104 kaznivih dejanj zlorabe pri unovčevanju turističnih bonov. Oškodovanih je bilo 25 oseb, večina jih je s Severne Primorske. Več osumljencev je pri tem pridobilo okrog 7.000 evrov protipravne premoženjske koristi.  Prvo prijavo, da se je nekdo izkoristil turistični bon osebe, ki je sama želela to storiti, so bovški policisti dobili v drugi polovici minulega leta.

Osumljenca sta nedovoljeno fotografirala osebne dokumente in podatke posredovala naprej

Policisti so nato z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da sta dva moška že v prvi polovici prejšnjega leta pri starejših osebah  z območja Policijske uprave Nova Gorica in drugih območij Slovenije medtem, ko sta jim poslovno svetovala pridobila njihove osebne podatke, pri nekaterih pa tudi fotografirala osebne dokumente in jih nato v drugi polovici leta posredovala nekemu gospodarskemu subjektu na Gorenjskem.

Naslednja dva osumljenca sta med drugim ponarejala listine

Bovški policisti so ovadili še dva osumljenca. Prvi je kot ponudnik turističnih storitev na Gorenjskem unovčeval turistične bone in je osumljen storitve kaznivih dejanj Ponarejanje listin, kaznivega dejanja Ponareditev ali uničenje poslovnih listin in kaznivega dejanja Preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti, pišejo pri Primorskih novicah. Ta osumljenec je v evidenco lažno vpisoval nastanitve oškodovancev, ki pa v resnici niso bili tam. Ponaredil je tudi njihove podpise in izdajal račune na neobstoječe nastanitve ter nato državnemu organu pa posredoval neresnične podatke za refundacijo turističnih bonov. Četrti osumljenec je ponarejal listine, izdajal je lažne račune za neobstoječe nastanitve in prav tako ponaredil podpise.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.