19:13, pet, 19. Apr

Pomagajmo, da bo imela Agi dostojen pogreb





“Ne metulj, ne beseda, ne sončni žarek, nič te ne bo ranilo. Spi, draga naša Agi. (S.Lorca) V ljubeč spomin AGi, ki je danes odletela v nebo.” so zapisali na Facebook strani Humanitarčka v slovo Agi, ki so ji pomagali. Umrla je, zdaj prosijo za prostovoljne prispevke za dostojen pogreb.

“Agi je bila del našega programa že leta. Prijazna, skromna ženička, ki je 35 let živela sama v svoju hišici. Lani jo je zapustil njen ljubi kužek Čarli, pred nekaj meseci še mucka Liza. Takrat je rekla, da to pomeni, da bo “tist tam gor” kmalu poklical k sebi tudi njo. Le nekaj dni zatem so se začele neznosne bolečine v kosteh, resnično neznosne. Zanjo sploh, saj je nismo bili vajeni jamrat. Diagnostika je pokazala, kar smo slutili že dolgo. Rak dojke se je tako močno razširil, da so bile kosti kot švicarski sir,” so napisali in opisali njene zadnje mesece in dneve: “Zadnje tedne je preživela v bolnišnici, vedela je, da se “na breg” ne bo več vrnila. Iskrice nasmeha so ji prižigala mala dejanja, med njimi tudi osebno darilo gospe predsednice Našate Pirc Musar za njen 80. rojstni dan. Ničkolikorat je med našimi obiski rekla “saj boste poskrbeli da bom lepo pokopana zraven moža”. Nemo smo to obljubili.”

A pravijo, da so stroški pogreba visoki. “Stroške pogrebov je vedno težko pokriti (razliko), tudi donacije so le redko namenjene temu, saj se veliki večini ljudi zdi to morbidno. Veseli bomo, če nam kdo pomaga s slednjim na TRR IBAN SI56 0417 3000 1907 020 (NKB), namen: AGi, da lahko izpolnimo še to zadnjo njeno željo.”

Rožice bodo dan pred pogrebom nabrali na samih travnikih in tako njeno zadnje počivališče “opremili” s samimi cvetlicami, ki jih je imela tako rada. Želijo pa si, da ima Agi dostojen pogreb (ne socialnega) ter da ji lahko na sam grob zasadijo trajnice, saj je resnično ljubila rože.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.