06:40, pet, 19. Apr

POMAGAJMO: Družina v požaru ostala brez vsega





Prvomajski prazniki se niso končali lepo za družino Mulec iz Morja pri Framu, zagorelo je namreč v njihovi stanovanjski hiši.

Vir: Facebook

Iz Rdečega Križa Fram sporočajo, da je v noči na 3. maj iz neznanega vzroka zagorelo v hiši v Morju pri Framu, v kateri prebiva oz. je prebivala družina Mulec. Oče Robert, žena Tanja in 9-letna hči Vanesa, so kljub takojšnji intervenciji gasilcev, ostali brez doma in vseh življenjskih potrebščin.

Hiša je v stanju, ki ne dopušča obnove, v celoti sta pogorela zgornja etaža in ostrešje, uničeno je tudi pritličje. Robert Mulec je izgubil vso opremo za svojo pred kratkim prijavljeno obrt, za katero se je družina kar nekaj let marsičemu odpovedala. Socialni položaj družine je samo z dohodki žene Tanje preskromen za pokritje osnovnih življenjskih potrebščin in jim ne omogoča ponovno postavitev na noge in izgradnjo novega doma. “Trenutno bivajo pri sosedu, sorodniku, ki jim je takoj priskočil na pomoč, da imajo streho nad glavo. Nekdanji dom bo potrebno porušiti, pri zbiranju denarja za vsa dela pa se močno zatika, zato smo se odločili, da družini Mulec priskočimo na pomoč,” so zapisali pri Rdečem križu Fram.

Pri RKS – OZ Maribor so odprli podkonto na TRR za pomoč družini: TRR št. 0451 5000 0397 432 – sklic 50780 pri Novi KBM- pomoč družini Mulec. “Zbrana sredstva bodo pregledno vodena in uporabljena samo za namene nakupa materiala ali del za izgradnjo novega doma, četudi majhnega in skromnega, samo, da bo družina imela dom. Če ste pripravljeni in lahko prispevate kakršnakoli sredstva za pomoč obupani družini, vam bomo mi, predvsem pa člani družine, Robert, Tanja in Vanesa neizmerno hvaležni,” še spročajo. Upajo, da bodo z vsako skromno pomočjo zbrali dovolj sredstev, da bo družina z lastnim delom in pomočjo prijateljev ter obrtnikov morda že letos zaživela v svojem tako zaželenem domu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.