09:49, čet, 25. Apr

Pomagali bodoči labodji mamici





Društvo za zaščito živali Maribor je včeraj zvečer na družbenem omrežju delilo zapis in fotografijo labodje družine, ki so ji pomagali.

FOTO: Društvo za zaščito živali Maribor

Narava je nekoliko pomendrala labodje gnezdo z jajcema, zapišejo pri DZŽM, ter dodajo, da so se takoj obrnili na strokovnjaka, dr. Goloba iz Mute. “Oboroženi” z grabljami in s slamo so se odpravili na pot: “K sreči stanje ob prihodu ni bilo toliko slabo, kot smo sprva mislili. Tako gnezda in jajc ni bilo treba reševati “na pol iz vode” pred padcem v reko. Po ponovnem posvetu z dr.Golobom smo tako v okolici gnezda nasuli slamo, da si bo labodka sama obnovila gnezdece. Za to imajo bojda poseben čut. Ata labod se je z umirjeno in nadvse edinstveno “predstavo” metanja vej iz vode v zrak ter kljunčkanja, verjetno zahvalil.”

Medtem se labodka ni niti za sekundo premaknila

Labodka se iz mesta v gnezdu ni niti za trenutek premaknila. Je le stegnila vrat in vzela prvi snopič slame ter ga položila v gnezdo. Po tem so se umaknili, da sta lahko laboda v miru nadaljevala svojo skrb. Na tem mestu so se v Društvu za zaščito živali Maribor zahvalili dr. Golobu iz Mute iz Zavetišče za prostoživeče živali za pogovor, nasvete in usmeritve.

Labodi potrebujejo svoj mir

Zahvaljujejo se tudi Čebelarstvu Zarnec iz Lenarta, ki so jim takoj in prijazno dali slamo, ki je tudi bila ključnega pomena v danem trenutku: “Hvala občanki, ki je opazila spremenjeno gnezdo ob sprehajalni poti in nas poklicala. Ker je bila težava v “mehanski problematiki gnezda” in noben labod ni bil poškodovan/ potreboval pomoči/ veterinarske oskrbe, smo se izjemoma pomoči labodom lahko odzvali mi.”

Za konec dodajo, da ne pozabite, da labodi rabijo mir, toliko bolj v času, ko poteka skrb za zarod. Pasje prijatelje imejte na povodcih.

Danes smo malce pomagali bodoči labodji mamici.?♥️?
Narava je nekoliko pomendrala labodje gnezdo z jajcema. Takoj smo se…

Objavil/a Društvo za zaščito živali Maribor dne Torek, 06. april 2021

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.