23:14, sre, 24. Apr

Ponesrečena prometna ureditev na Tyrševi ulici: “Je morda kak zasebni interes na tej ulici močnejši od koristi njenih uporabnikov?”





Ponesrečena intervencija na Tyrševi ulici je marsikoga presenetila in razjezila, so zapisali na Facebook profilu Mestni četrti Center Maribor.

“Da »začasna ureditev« ne štima, s(m)o si enotni tako stanovalci, kot tudi lastniki lokalov in obiskovalci. Ampak pazite: Največja nevarnost niso začasna korita, kolesarji na pločniku in pleh na napačni strani. Največja nevarnost je, da ta rešitev postane trajna,” so zapisali uvodoma.

Njihov zapis objavljamo v celoti:

V soboto so se na Občini pohvalili, da »vse začasne spremembe posnemajo končno stanje Tyrševe ulice po njeni rekonstrukciji, ki je predvidena v naslednjem letu«. Projektne rešitve so torej že izdelane, nastale pa so povsem brez dialoga in javne razgrnitve, kot tihi dodatek projekta za Gregorčičevo ulico.

Pri tem so načrtovalci so najprej ignorirali izhodišča za prenovo Tyrše ulice, ki so jih že pred več kot dvema letoma s pomočjo strokovnjakov uskladili stanovalci in uporabniki lokalov. Lani pa so preslišali tudi naš poziv k dialogu in uveljavitvi uporabnikom prijaznih rešitev – tako, da so svoje delo končali v tajnosti, predvsem pa v popolnem nasprotju s predlaganim.

Na Mestni četrti Center se sprašujemo, zakaj tako? Je morda kak zasebni interes na tej ulici močnejši od koristi njenih uporabnikov? Ponovno pozivamo k preglednemu in vključujočemu načrtovanju celotne Tyrševe ulice od križišča s Slovensko, do Mestnega parka. In ponovno opozarjamo, da pločevina ne spada pred izložbe lokalov in vhode meščanskih hiš, da senco drevesnih krošenj potrebujemo predvsem in tudi na sončni strani ulice in da kolesarji ne sodijo na pločnik.

Obrnili smo se tudi na Mestno občino Maribor, njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.