13:13, tor, 23. Apr

Ponoči ne pozabite premakniti urinih kazalcev





Danes ponoči bomo pri nas premaknili urine kazalce eno uro nazaj, prehajamo namreč na zimski čas.

Premik ure na zimski čas v letu 2020 bo 25.10.2020, ko bomo prešli iz poletnega,v katerega smo vstopili marca letos, na zimski čas. Urine kazalce bomo 25. oktobra 2020 ob 3.00 premaknili za 1 uro nazaj, na 2.00. Tako bomo pridobili eno uro več nedeljskaga spanca.

Premik ure iz zimskega na poletni čas, pa se bo zgodil v nedeljo, 28.3.2021, ko bomo uro premaknili za 1 uro naprej in posledično spali uro manj.

Premikanje ure naj bi ukinili leta 2021

Sicer pa napovedi Evropske unije o ukinitvi premikanja ure govorijo o letu 2021. Anketa, ki so jo izvedli, nanjo pa se odzvalo več kot 4 in pol milijona ljudi, je pokazala, da je 84 odstotkov ljudi naklonjenih ukinitvi premikanja ure. Čeprav se je 15.000 Slovencev, ki je odgovorilo na anketo, odločilo za poletni čas, enako so izbrali tudi Portugalci, Poljaki in Ciprčani, bomo najverjetneje ostali na zimskem času.

Zimski čas bi naj bil tisti pravi

Ta naj bi bil za Slovenijo primernejši, tako z vidika geografske lege, kot z vidika biološkega vpliva na človeka. Marsikdo pa niti ne ve, da je v Sloveniji zimski čas tisti »pravi«, poletni čas pa tisti v katerega se skladno z Uredbi o določitvi obdobja poletnega časa prestavimo med marcem in oktobrom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.