07:17, čet, 25. Apr

Ponovno občutno prehiter voznik na Ptujski cesti v Mariboru





Ena izmed temeljnih nalog policije je tudi urejanje in nadzor cestnega prometa, zato policisti neprenehoma izvajamo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti v cestnem prometu, največkrat tam, kjer so hitrosti vozil največje in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč.

FOTO: PU Maribor

Ena izmed takšnih cest je zagotovo tudi Ptujska cesta v Mariboru, ki je sicer mestna vpadnica s po dvema prometnima pasovoma za vožnjo v eno smer, vendar še zmeraj cesta v naselju Maribor. Skorajda ne mine teden, da ne bi poročali o kakšnem vozniku, ki je na Ptujski cesti v Mariboru prekoračil hitrost za več kot 50 km/h.

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov

Tako je policist Postaje prometne policije Maribor tudi tokrat, v soboto, 20. 2. 2021, nekaj minut pred 14. uro, z dopplerjevim radarjem na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmeril hitrost vozniku osebnega avtomobila Fiat. Voznik belega Fiata je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 129 km/h, kar je za 59 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Preventivna opozorila očitno ne zaležejo

Kot kaže, je vse več voznikov na Ptujski cesti v Mariboru takšnih, ki jim vsa preventivna opozorila policije v medijih o nesprejemljivosti hujših kršitev v cestnem prometu ne zaležejo, zato policisti prav v ta namen poseben poudarek na Ptujski cesti v Mariboru namenjamo takšnim kršitvam, ki huje ogrožajo varnost cestnega prometa, je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.