01:05, sob, 20. Apr

Popoldne iz Avstrije nad severovzhod Slovenije prihajajo nevihte





Nad našimi kraji se zadržuje vremenska motnja. V višinah nad nami pihajo vetrovi zahodnih smeri, ki k nam prinašajo topel in vlažen zrak, v nižjih plasteh ozračja pa piha šibak vzhodnik. Ozračje bo tudi danes popoldan, zvečer in v noči na četrtek nestabilno, poroča portal Neurje.si.

Popoldan in zvečer bodo v Avstriji in severovzhodni Sloveniji nastajale pogoste padavine, večinoma nevihte. Krajevno so možna močnejša neurja s silovitimi, lahko tudi dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Največja verjetnost za nastanek neurij bo na območju Podravja, Slovenskih Goric, Pomurja in Goričkega, še zapišejo na portalu Neurje.si

Nevihte v severovzhodni Sloveniji tudi v noč na četrtek

Največjo nevarnost bodo danes predstavljali močni nalivi, zaradi katerih lahko hitro in močno narastejo hudourniški vodotoki ter ob tem poplavijo izpostavljene objekte. Ob bolje razvitih nevihtnih celicah bo možna tudi toča in močnejši sunki nevihtnega piša.

Nevihte se bodo v severovzhodni Sloveniji lahko nadaljevale tudi v noč na četrtek, drugod po državi pa večjih posebnosti ni pričakovati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.