16:38, tor, 16. Apr

POPRAVEK: Županja Ruš s svojimi potezami prekoračuje pristojnosti? Dvig cen v Športnem parku Ruše je potrdil svet zavoda, v katerega je sama imenovala kar tri od petih članov





V zvezi s člankom “Županja Ruš s svojimi potezami prekoračuje pristojnosti? Dvig cen v Športnem parku Ruše je potrdil svet zavoda, v katerega je sama imenovala kar tri od petih članov”, ki je bil objavljen 13. januarja na portalu lokalec.si, smo s strani Občine Ruše, prejeli zahtevek o popravku. Prikaz objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

Naslov: »Dvig cen v Športnem parku Ruše je potrdil svet zavoda, v katerega večino članov imenuje občinski svet in ne županja«

Cenik storitev na podlagi Odloka o ustanovitvi Športnega parka Ruše (ŠPR) sprejema Svet zavoda na predlog direktorja ŠPR. Svet zavoda ŠPR sestavlja pet članov. Enega predstavnika delavcev izvolijo delavci zavoda, tri predstavnike imenuje ustanovitelj (Občinski svet Občine Ruše na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja) in le enega predstavnika imenuje županja oziroma župan. Županja torej ne more imenovati treh članov sveta zavoda, ampak samo enega, zato ne drži, da je županja svet zavoda ŠPR prilagodila sebi.

Izpostavljamo tudi. da javni poziv direktorju ŠPR k predložitvi novega cenika ter obrazložitvi povišanja cen storitev ŠPR, v ničemer ni povezan s predlogom vodstva Občine Ruše za izvajanje dejavnosti turizma na Trgu vstaje 3 v Rušah ter razrešitvi delovne skupina za turizem. kot želi direktor ŠPR to javnosti predstaviti. Javni poziv je le posledica ogorčenja občank in občanov nad neargumentiranim zvišanjem cen storitev ŠPR.

Urška Repolusk
Županja

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.