09:22, čet, 28. Mar

Poskrbite za varnost vašega doma, če se odpravljajte na dopust





Policisti opozarjajo, da pazite na svoj dom in imetje, če se odpravljate na dopust.

Slika je simbolična

Vlomilci raje izberejo stanovanje ali hišo, kjer je za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu, ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno ‘vabljiva’ za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop, na primer zaboji, lestve, ki omogočajo dostop do drugače nedosegljivih oken, vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi in drugo.

“Preden zapustite objekt preverite, če so okna zaprta, vrata zaklenjena, da v bližini ni orodij, s katerim bi si lahko nekdo pomagal pri nasilnem vstopu. Glede na primere, s katerimi se policisti srečujemo, je še najučinkovitejše, da osebe, ki jim zaupate, kot so sosedje, prijatelji vedo, da vas ni doma,” opozarjajo na Policijski upravi Celje.

Če pa postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo na telefonsko številko 113, do prihoda policistov ne hodite po stanovanju in se ničesar ne dotikajte.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.