07:56, pet, 29. Mar

Pošta Fram po nekajmesečnem skrajšanem delovanju ponovno z daljšim delovnim časom





Od 1. aprila 2021 naprej bo v Framu delovala pogodbena pošta, potem ko se je Pošta Slovenije pred nekaj meseci odločila skrajšati delovni čas, bo očitno ta zdaj ponovno daljši.

Poročali smo že o tem, da so pri Pošti Slovenije 4. julija lani spremenili delovne čase večine pošt po Sloveniji, zadnja bistvena sprememba delovnih časov pošt je bila izvedena nazadnje leta 2012.  Takrat so nam na Pošti pojasnili: V zadnjih letih je na trgu poštnih storitev prišlo do obsežnih sprememb in navad uporabnikov, ki se vse pogosteje poslužujejo mreže alternativnih sprejemno-izročilnih mest, kot so paketomati,  okacije pogodbenih izvajalcev, s katerimi ima Pošta Slovenije sklenjeno pogodbo za sprejem in izročanje pošiljk, poslovalnic 24/7 ter paketnikov Direct4me.”

“Pri  spremembi delovnih časov pošt smo upoštevali velikost in vrsto pošte, gibanje obiska na pošti ter  geografsko umeščenost pošte, ob tem pa zagotavljamo primerno dostopnost uporabnikom poštnih storitev med tednom. Ob sobotah je  še vedno odprto  toliko pošt, da so zagotovljene potrebe prebivalstva po poštnih storitvah, pri čemer smo upoštevali enakomerno regijsko pokritost. S spremembo delovnih časov pošt za uporabnike  med tednom smo o tudi optimizirali organizacijo dela, pri vseh spremembah pa smo kot pomemben dejavnik upoštevali humanizacijo dela naših zaposlenih,” še pojasnjujejo v Pošti Slovenije.

Nekaj mesecev pošta v Framu delovala le dve uri na dan

Za občane Občine Rače-Fram je to pomenilo, da je pošta v Framu začela delovati s skrajšanim delovnim časom, in sicer vse dni v tednu med 9. in 11. uro, razen v sredo pa so bili odprti popoldne med 16. in 18. uro. To je za Framčane pomenilo, da jim matična pošta deluje le dve uri v dnevu in mnogo se jih je moralo poslužiti pošte v Račah. Zdaj se bo to očitno spremenilo, saj v kraj prihaja pogodbena pošta.

Občani so namreč dobili obvestilo: “Spoštovani uporabniki poštnih storitev, obveščamo vas, da bo pričela Pošta 2313 Fram v četrtek, 1. 4. 2021, ponovno poslovati kot pogodbena pošta na obstoječem naslovu (Turnerjeva ul. 101, Fram). Upravljal jo bo pogodbenik Nabavna zadruga z. b. o., Rimska ul. 4, 2310 Slovenska Bistrica.”

Pogodbena pošta 2313 Fram bo poslovala po naslednjem delovnem času:

– ponedeljek, torek, četrtek, petek: 8.00-12.00 in 13.00-17.00;
– sreda: 13.00-18.00;
– sobota, nedelja: zaprto.

Na pogodbeni pošti lahko opravite večino storitev povsem enako kot na običajni pošti:

– oddate pisemsko pošiljko ali paket;
– prevzamete pošiljko ali poštno nakaznico, ki vam je pismonoša ni uspel dostaviti;
– vplačate poštno nakaznico do vrednosti največ 1.000,00 EUR;
– kupite znamke, kuverte, dopisnice, paketno embalažo, voščilnice in razglednice ter virtualne kartice;
– kupite srečke Športne loterije ali Loterije Slovenije ali vplačate Loto, Eurojackpot,
– dvignete gotovino prek POS-terminala ob predložitvi kartic Maestro, MasterCard, Visa, Karanta ter Diners Club;

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.