21:35, čet, 25. Apr

Pošta Slovenije Ministrstvu za javno upravo predala še en podatkovni center v Mariboru





Pošta Slovenije in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije (MJU) sta nadgradila dolgoletno sodelovanje na področju tehnoloških storitev. V mariborskem logističnem centru so včeraj Ministrstvu predali v uporabo visoko varni podatkovni center z dodatnimi pisarniškimi prostori in komunikacijsko povezljivostjo do centra v Ljubljani.

Generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in član poslovodstva Pošte Slovenije Andrej Rihter sta generalnemu direktorju Direktorata za informatiko Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije Juriju Bertoku v poštnem logističnem centru v Mariboru predala v uporabo visoko varni podatkovni center. Ministrstvo za javno upravo je namreč lani izrazilo potrebo po dodatnih kapacitetah podatkovnih centrov v Mariboru. Tako so najeli še en celotni visoko varni podatkovnega center kapacitete 100 m².

Pošta Slovenije danes razpolaga z 800 m² podatkovnih centrov (od tega jih 200 m² najema MJU). Podatkovni centri so zgrajeni na dveh lokacijah, in sicer v prostorih poštnega logističnega centra Maribor ter v prostorih poštnega logističnega centra Ljubljana. Zgrajeni so po najvišjih varnostnih standardih in imajo certifikat ISO 27001:2013 ter certifikat TIER III. Vsi podatki se hranijo v Sloveniji, stranke Pošte Slovenije pa so bančne in državne institucije, avtomobilska industrija, telekomunikacijski operaterji, šolstvo, IT podjetja ipd.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.