07:58, pet, 29. Mar

Pošta Slovenije postregla z zadnjo letošnjo serijo znamk





Pošta Slovenije je izdala zadnji letošnji sklop poštnih znamk in filatelističnih izdelkov. Med drugim so izdali tri znamke v podporo presejalnim programom za zgodnje odkrivanje raka, po eno v serijah slovenskih znanstvenic, kmečkih hiš na Slovenskem in Slovencev po svetu, dve v kulinarični seriji ter še nekaj božičnih in novoletnih motivov.

S serijo rednih znamk na temo presejalnih programov bo Pošta pomagala seznanjati javnost o pomenu treh preventivnih programov – Svit za zgodnje odkrivanje raka debelega črevesa in danke, Zora za rak materničnega vratu in Dora za pravočasno odkrivanje raka dojke. Vsaka znamka je izšla v poli s po 50 znamkami na samolepilnem papirju.

Novembra na Pošti Slovenije nadaljujejo tudi z izidom serije znamk Slovenske znanstvenice, na drugi znamki omenjene serije, ki je izšla v mali poli z desetimi znamkami, pa je predstavljena bakterio-epidemiologinja Amalija Šimec.

V seriji Kmečke hiše na Slovenskem je v bloku izšla znamka z motivom hiše v Muzeju na prostem Pleterje, serijo Slovenci po svetu pa je tokrat dopolnila znamka, namenjena Slovencem v Nemčiji, v poli s 25 znamkami.

Tudi letošnji zadnji izid znamk so zaključili z dvema znamkama serije Z žlico po Sloveniji, ki vabita v kulinarično slovensko Istro z značilno ribo v šavorju ter istrskimi štruklji. Znamki sta izšli v skupni poli s po osmimi znamkami vsake.

Času primerno, so na Pošti danes izdali tudi štiri redne, praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, so te tudi tokrat izdane v polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.