10:12, čet, 28. Mar

Pošta Slovenije poziva: V prazničnem času pravočasno oddajte pošiljke





Na Pošti Slovenije uporabnike njihovih storitev tudi letos pozivajo k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času. Decembra se namreč, tako kot druga poštna in distribucijska podjetja, srečujejo s povečanim prometom, predvsem zaradi izjemne rasti spletnih nakupov, več pa je tudi pisemskih pošiljk.

posta slovenije
Kot so pojasnili na Pošti, so v celotnem lanskem letu v notranjem poštnem prometu prenesli dobrih 229 milijonov navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, v mednarodnem prometu pa v obe smeri 13,6 milijona pošiljk.

Decembra so v notranjem prometu prenesli za okoli desetino več naslovljenih pisemskih pošiljk kot v ostalih mesecih, medtem ko je bilo v mednarodnem prometu teh pošiljk kar 40 odstotkov več. Ob tem so novembra in decembra beležili dobrih 12 odstotkov večji promet paketnih pošiljk, kar je zelo veliko predvsem zaradi prostornine paketov, ki jih morajo poštni delavci dostaviti naslovnikom.

Na Pošti zato uporabnikom svetujejo pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času, da bodo voščila in paketi še pred prazniki prispeli do naslovnikov. Ob tem poudarjajo, da bodo pošiljke naslovnikom dostavljene v najkrajšem času, hkrati pa uporabnike prosijo za razumevanje, če pošiljka za naslovnika v Sloveniji ne bo dostavljena že naslednji dan po oddaji.

Vsekakor bo pošiljka dostavljena v zakonsko predpisanih rokih, torej najpozneje v treh dneh od oddaje v prenos, pri čemer v te dneve ne štejejo sobote, nedelje in prazniki, poudarjajo na Pošti Slovenije.

Uporabnikom priporočajo, da pisma in pakete za naslovnike v Sloveniji pošljejo vsaj do 18. decembra, v tujini za pisma do 6. decembra, za pakete pa do 2. decembra. Če tega ne bodo storili pravočasno, lahko za pisemske pošiljke za tujino še vedno uporabijo storitev Prednostno, na voljo jim je tudi hitra pošta po Sloveniji in v tujini.

Na Pošti pa v prazničnem času k pisanju spodbujajo tudi najmlajše. Že deveto leto namreč poteka projekt Božičkova pošta, ki s pisanjem ter pošiljanjem želja in dobrih mislih združuje otroke po vsej Sloveniji.

Božičku, ki vsako leto prejme več pošte, lahko pišejo posamezniki ali skupine otrok iz vrtcev in šol. Lani je prejel več kot 20.000 pisem in risbic, vsem otrokom je odgovoril in priložil manjše presenečenje. Letos Božiček spodbuja igro in igranje s prijatelji in družino ter se že veseli vseh pisem in risbic, ki jih bo prejel. Otroci mu lahko spet pišejo do 18. decembra na naslov Božiček, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2002 Maribor.

Ob tem je Pošta Slovenije spet izdala redne znamke na samolepilnem papirju, kot je to že tradicija za božično in novoletno obdobje. Znova so izšle štiri praznične znamke, po dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.