21:17, čet, 28. Mar

Pošta Slovenije se s ponedeljkom vrača na običajen delovni čas





Pošta Slovenije zaradi sproščanja ukrepov na ravni države tudi v poštnem prometu od ponedeljka ponovno vzpostavlja običajno poslovanje, pri čemer pa bo še naprej izvajala določene varnostne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.

Od prihodnjega tedna bodo pošte ponovno poslovale po običajnem delovnem času, torej tudi ob sobotah.

Dežurni pošti na Pražakovi ulici v Ljubljani ter na Zagrebški cesti v Mariboru bosta znova poslovali tudi v dežurnem delovnem času, še vedno pa bodo do nadaljnjega zaprte pošte pri obeh Univerzitetnih kliničnih centrih v Ljubljani in Mariboru ter na brniškem letališču.

Do preklica ostajajo v veljavi pravila glede vročanja pošiljk, ki jih že od 11. maja vročajo na običajen način, a brez fizičnega stika med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje. Poštarji bodo tako pošiljke še naprej vročali na prostem in ne bodo vstopali v prostore. Nekaterih storitev, kot so dostava z vnosom v stanovanje, vnos ali odvoz blaga v stanovanje naslovnika in podobno tako za zdaj še vedno ne bodo izvajali.

Sproščena pa so nekatera pravila ob vstopu v poštne urade. V notranjosti bo lahko določeno število strank glede na velikost prostora za stranke. Glede uporabe zaščitnih mask in drugih zaščitnih ukrepov bodo upoštevali spremembe s strani pristojnih institucij, zaenkrat pa je v skladu s trenutno veljavnimi priporočili in navodili še vedno obvezno razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, prezračevanje in zagotavljanje varne razdalje med osebami.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.