23:44, sob, 13. Jul

Pošta Slovenije stranke prosi, da se izogibajo obisku pošt tik pred zaprtjem, pokojnine izročajo brez stika

Pošta Slovenije je tudi v drugem valu epidemije covid-19 prilagodila postopke izplačil pokojninskih nakaznic. Zaradi omejitev pri vstopu na pošto (omejitev števila strank v prostoru) pa prosijo, naj stranke obisk pošte načrtujejo med celotnim delovnikom posamezne pošte in se izogibajo obisku pošt tik pred zaprtjem.

Izplačila pokojnin prek pokojninskih nakaznic v dostavi oziroma na terenu, v največji meri potekajo na ustaljen način, z minimalnimi prilagoditvami zaradi upoštevanja varnostnih ukrepov. Izplačila potekajo na način brez fizičnega kontakta, na primernem mestu na naslovu prejemnika, o čemer ti prejmejo ustne napotke od pismonoše, so zapisali v sporočilu za javnost.

Postopki so prilagojeni tudi za primere posameznikov, ki so priklenjeni na posteljo ali so drugače gibalno ovirani do te mere, da ne morejo priti pismonošu naproti, torej prevzeti pokojnine na vhodu v stavbo. Izplačilo pokojnin tem upokojencem je prilagojeno tako, da pismonoša osebi, ki prejemnika neguje oziroma živi z njim v gospodinjstvu, pusti enkratno pooblastilo za dvig pokojninske nakaznice na pošti.

Oseba, ki prejemnika neguje oziroma živi z njim v gospodinjstvu, se z izpolnjenim in podpisanim enkratnim pooblastilom s strani prejemnika pokojnine oglasi na določeni pošti, kjer uslužbenec na poštnem okencu izvede identifikacijo osebe s preveritvijo podatkov v osebnem dokumentu ter nato izplača pokojnino.

Prilagojeni so tudi postopki izplačila pokojnin varovancem v domovih za ostarele oziroma drugih inštitucijah. Pokojnine za oskrbovance domov se izplačujejo pooblaščenim osebam.

Aktualne informacije v zvezi z ukrepi, povezanimi s COVID-19 in poštnim prometom so objavljene na spletni strani Pošte Slovenije https://www.posta.si/zasebno, strankam pa je na voljo tudi kontaktni center na brezplačni telefonski številki 080 14 00 oz. info@posta.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.